Billedhugger Bodil Dam PondCottage Art
Skulpturværksted

Skulpturværksted 

 

Modellering

Jeg bygger stort set altid mine skulpturer op i stentøjsler. Jeg betragter motivet og dynger lerklump på lerklump ovenpå hinanden indtil jeg har den skulptur, jeg gerne vil have. Når skulpturen er færdig stiller jeg den til tørring, hvorefter den brændes ved 1200-1300 grader.

Den brændte skulptur efterbehandles på forskellig måde, nogle får et lag oxyd og brændes igen, andre får en patinering, hvis hovedbestanddel er shellak, andre igen vælger jeg at støbe i bronze.

Cire perdue

Jeg støber mine bronzeskulpturer i den teknik som hedder cire perdue. Cire perdue er fransk og betyder tabt voks, på engelsk hedder teknikken the lost wax method.

Metoden er meget nøjagtig men også meget arbejdskrævende, idet man først skal lave en form til voksafstøbningen og derefter en støbeform. Både voksafstøbningen af skulpturen og bronzeafstøbningen kræver en del efterarbejde.

For at anskueliggøre processen har jeg lavet lavet en række billeder som viser arbejdsgangen i en sådan støbning i dette tilfælde af en agerhøne:Link til bronzestøbning