Billedhugger Bodil Dam PondCottage Art
Galleriet

PondCottage Art, skulpturværksted og galleri

Påskeudstillinger

PondCottage Art er mit værksted samtidig med at det fungerer som galleri i påsken.
I påsken er der åbent hver dag fra 11-17.
 
Hele året kan man besøge mig efter aftale.

Smuk skulpturhave

PondCottage Art ligger smukt på margueritruten mellem Vrensted og Børglum Kloster. I haven kan man se skulpturer i bronze og stentøj samt nyde den flotte udsigt op mod Børglum Kloster.
 

Den røde skulpturplads

Straks man kører ind på gårdspladsen blive mødt af skulpturer på Den røde skulpturplads.
 

Skulptureng

D. 6. juli 2019 afslørede vi Skulpturengen. Troels Bidstrup Hansen klippede den røde snor.

Den gamle græsmark som går over i et beskyttet naturområde afgrænset af et beskyttet vandløb er blevet omformet til en eng med vilde blomster og knap så vilde skulpturer. Plakaten kan ses nedenfor:
 

 Påskeudstilling 2023Pga de aflyste påskeudstillinger i 2020 og 2021 har jeg nu prøvet at samle kunstnerene igen til en efterårsudstilling, det er lykkedes med et par nye indslag.
 

Efterårsudstilling med temaet LER og TRÆ

       Påskeudstillingen i galleri PondCottage Art, Munkebrovej 48, 9480 Løkken falder sent i år, den er simpelhen transformeret til en efterårsudstilling med titlen LER og TRÆ. Påskeudstillingerne 2020 og 2021 blev begge aflyst pga coronasituationen, men nu vender vi tilbage.

 

Udstillingens tema LER dækkes af Bodil Dams stentøjsskulpturer og Cille Colbergs håndrejede keramik. Cille Colberg er uddannet på  Kunstakademiets designskole på Bornholm og er nu højskolelærer på Vrå Højskole hvor hun videregiver sin glæde ved keramikken. Denne glæde udmynter sig også i at Cille Colberg deltager i danmarksmesterskaberne i frihåndsdrejning, hvor hun har opnået flere fine placeringer.

Bodil Dam udstiller skulpturer i stentøj. Der har under coronaen sneget sig adskillige dyr ind blandt kvindeskulpturerne. Man vil også finde mange dyr i stentøj på galleriets skulptureng, hvor de får selskab af billedhugger Søren Schaarups vinger, der dog er i metal.   

Under temaet TRÆ hører Knudedrejerens fine træarbejder. Knudedrejeren er Knud Erik Pedersen, selv siger han:

 

“Jeg er fascineret af træ. Træets vækstforhold, åreringe og farve er egenskaber, der er med til at danne grundlag for formgivningen.”

 

 Vægpladsen deles af to malere hvoraf Elisabeth Rask kommer fra Fyn med sine dejlige billeder i henholdsvis akryl, Caran D’Ache og akvarel.  Inspirationen finder hun i sine omgivelser. Hun bor i et småbakket landskab på Vestfyn, hvor hun sammen med sin mand har kvæg, der afgræsser et naturområde. I denne udstilling bidrager hun til temaet TRÆ med skønne billeder af knortede gamle træer.

Den anden maler er Maria Hanefelt Dinesen som viser en række små finurlige malerier, som man bliver glad af at kigge på.

 

Bodil Dam har igennem mange år taget billeder af diverse strukturer i naturen. Som noget nyt er hun begyndt at trykke dem bla på lærred. Billederne er ikke digitalt behandlet med komponeret direkte på stedet. Man finder lignende strukturer i hendes skulpturer. De fleste af “Strukturbillederne” har TRÆ som motiv.

 

Udstillingen LER og TRÆ vises fra d. 16. oktober til d. 24. oktober, åben hver dag fra 11-17

 

  

Påskeudstilling 2020 er udsat til påsken 2021