Billedhugger Bodil Dam PondCottage Art
Nyheder
Efterårsudstilling, 16. oktober til 24. oktober
bodil dam - 26/08/21

Efterårsudstilling 2021

 

LER og TRÆ

 

 

Påskeudstillingen i galleri PondCottage Art, Munkebrovej 48, 9480 Løkken falder sent i år, den er simpelhen transformeret til en efterårsudstilling med titlen LER og TRÆ. Påskeudstillingerne 2020 og 2021 blev begge aflyst pga coronasituationen, men nu vender vi tilbage.

 

Udstillingens tema LER dækkes af Bodil Dams stentøjsskulpturer og Cille Colbergs håndrejede keramik. Cille Colberg er uddannet på  Kunstakademiets designskole på Bornholm og er nu højskolelærer på Vrå Højskole hvor hun videregiver sin glæde ved keramikken. Denne glæde udmynter sig også i at Cille Colberg deltager i danmarksmesterskaberne i frihåndsdrejning, hvor hun har opnået flere fine placeringer.

Bodil Dam udstiller skulpturer i stentøj. Der har under coronaen sneget sig adskillige dyr ind blandt kvindeskulpturerne. Man vil også finde mange dyr i stentøj på galleriets skulptureng, hvor de får selskab af billedhugger Søren Schaarups vinger, der dog er i metal.   

Under temaet TRÆ hører Knudedrejerens fine træarbejder. Knudedrejeren er Knud Erik Pedersen, selv siger han:

 

“Jeg er fascineret af træ. Træets vækstforhold, åreringe og farve er egenskaber, der er med til at danne grundlag for formgivningen.”

 

 Vægpladsen deles af to malere hvoraf Elisabeth Rask kommer fra Fyn med sine dejlige billeder i henholdsvis akryl, Caran D’Ache og akvarel.  Inspirationen finder hun i sine omgivelser. Hun bor i et småbakket landskab på Vestfyn, hvor hun sammen med sin mand har kvæg, der afgræsser et naturområde. I denne udstilling bidrager hun til temaet TRÆ med skønne billeder af knortede gamle træer.

Den anden maler er Maria Hanefelt Dinesen som viser en række små finurlige malerier, som man bliver glad af at kigge på.

 

Bodil Dam har igennem mange år taget billeder af diverse strukturer i naturen. Som noget nyt er hun begyndt at trykke dem bla på lærred. Billederne er ikke digitalt behandlet med komponeret direkte på stedet. Man finder lignende strukturer i hendes skulpturer. De fleste af “Strukturbillederne” har TRÆ som motiv.

 

Udstillingen LER og TRÆ vises fra d. 16. oktober til d. 24. oktober, åben hver dag fra 11-17

 

 Tilbage til oversigten