Billedhugger Bodil Dam PondCottage Art
Nyheder
Påskeudstilling 2016
Bodil Dam - 11/03/16 

Velkommen til årets påskeudstilling i Galleri PondCottage Art, Munkebrovej 48, Vrensted, 9480 Løkken, som bliver lidt anderledes i år end tidligere, idet udstillingens hovedvægt lægges på materialet/lerets forskellige udtryksmulig- heder.

    Galleriet har inviteret 4 af de bedste nordjyske keramikere til at udstille unikaværker i påsken. To af de 4 udstillende keramikere er Janne Hieck og Gregory Miller som begge har værksted i Tolne. Deres værker har rødder i japansk keramiktradition og bærer desuden præg af begges ivrige eksperimenteren med forskellige brændingsmetoder. Den tredje udstiller er Joan Kristensen som har værksted i Mygdal. Joan er udlært hos Dorte Visby, Lønstrup, som er den fjerde keramiker som præsenterer unikaværker i Galleri PondCottage Art. Dorte Visby udstiller lavbrændte saltglaserede krukker. Om brændemetoden siger hun selv: “Mine krukker brændes i mufler(lukkede  beholdere i ovnen) der tilsættes salt og pakkes tang, savsmuld og kul omkring. Alt brændbart sætter spor i krukken. Brændingstemperaturerne varierer mellem 1000-1300 grader afhængig af det resultat jeg ønsker at opnå.”

    Galleriets indehaver Bodil Dam udstiller også værker i ler, men her er leret omformet til skulpturer forestillende mennesker og fugle. Et populært motiv som Bodil Dam har taget op igen i år i forbindelse med en større opgave til Herstedvester kirkegård, er agerhønsene. 

    Galleriets udendørsareal til udstilling af skulpturer er nu udvidet med en rød plads som møder gæsterne allerede når de kører ind på gårdspladsen. Her udstilles skulpturer både i stentøj og bronze.

    Som prikken over i’et har Paul Erland, Frederikshavn, lavet en serie små grafiske værker til dette års påskeudstilling. Paul Erland er billedhugger men også kendt for sine finurlige ætsninger.

 

            På gensyn,  Bodil DamTilbage til oversigten