Billedhugger Bodil Dam PondCottage Art
Nyheder
Billeder fra afsløring af Fjordfiskeren
Bodil Dam - 18/06/15

Skulpturens title er: Fjordfiskeren

 

Som sagt var jeg jo på research tur hertil Jegindø, før jeg begyndte arbejdet på skulpturen. Derfor ved jeg at en fisker står i denne stilling, når han står og kigger ud over vandet.

Jeg synes samtidig at stillingen gør skulpturen tidløs, fiskeren er ikke fanget i et flygtigt øjeblik i færd med en eller anden tidsbegrænset handling, men står som en urokkelig støtte som står der, ligemeget hvad omstændighederne og naturen byder ham.

 

Som sokkel har han denne flotte sortblå sten, som godt kunne være en lille jordhøj han er steget op på for at kunne se længere. Stenen er dejlig stor, så der er plads til at man kan stille sig op ved siden af ham og kigge med ud over vandet efter både og evt tage en selfie

Måske Fjordfiskeren i længden kan blive Limfjordens svar på Den Lille Havfrue. 

Dog håber jeg han får lov at beholde hovedet.

 

Man kunne måske også bruge stenen som en talerstol a la Hyde Park i London. Stille sig derop og komme med sin uforgribelige mening. A la “Mere magt til Vandkantsdanmark”

 

I dag står bronzen patineret brun men med tiden vil vejr og vind arbejde med bronzen, så den bliver først mørkere og siden grøn. Den kan tage kortere eller længere tid alt efter vejr og vind. Men trods meget vejr og vind vil han stå her urokkelig i masser af år

 



Tilbage til oversigten