Billedhugger Bodil Dam PondCottage Art
Mangfoldighed

Mangfoldighed


Menneskene

Består af 14 stole med 15 mennesker på. Jeg har haft alle personerne til at sidde model i mit galleri. Nogle har kun besøgt mig en gang og så har jeg arbejdet videre efter fotos, andre har været der flere gange.
Jeg har bestræbt mig på at finde en bredt udsnit af landets befolkning i disse tider. Så udover begge køn og en alderspredning fra nogle få måneder til over 90 år, er der også mennesker med baggrund fra andre steder i verden, såsom Grønland, Ghana og mellemøsten.

Skulpturerne

Skulpturerne er modelleret op i stentøjsler og derefter brændt ved 1260 grader. Personerne er sat ned i halv størrelse, men da leret kryber ved brænding, er det korrekte format 45% af naturlig størrelse.
Nordjyllands regionale TV lavede en udsendelsesrække med 12 nordjyske kunstnere, baseret på Evanthore Vestergaards bog:" Indtryk - Udtryk"
Under optagelserne modellerede jeg Evanthore Vestergaard - se billedet her på siden.

Udstillinger


Skulpturerne kan for det meste ses samlet i mit galleri, men de har dog været udstillet forskellige steder. For det meste dog ikke alle på en gang, da jeg kun kan have 8 ad gangen i min store varebil.
De har alle været udstillet på Børglum Kloster, en del i Børglum Kirke, Vesthimmerlands Museum, Ølgod skulpturudstilling 2011 mm.